🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

8 juli 2024

Ga veilig op vakantie!

Met de vakantieperiode in aantocht, is het tijd om je reisplannen te maken. Het is essentieel om rekening te houden met het reisadvies voor jouw bestemming. Daarom is het van belang om goed geïnformeerd te zijn voordat je vertrekt. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

1. Reisadvies en Vaccinaties:

Elk land heeft een ander reisadvies, afhankelijk van factoren zoals gezondheidsrisico's, veiligheidssituatie en klimaatomstandigheden. Tip: download de GGDreistmee app! De app vertelt je welke vaccinaties je nodig hebt of worden aanbevolen, er worden reistips gegeven en de meest relevante (tropische) ziekten worden beschreven. Via de app kun je contact opnemen met een GGD in Nederland voor persoonlijk advies of het maken van een afspraak. Of raadpleeg je huisarts om te achterhalen welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw vakantie.

 

2. Kinderen en Gezondheid:

Kinderen onder de 12 jaar zijn over het algemeen gevoeliger voor ziekten, klimaatomstandigheden en veranderingen in hygiëne. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van eventuele specifieke gezondheidsrisico's voor kinderen op jouw vakantiebestemming en neem passende voorzorgsmaatregelen.

 

3. Gezondheidsproblemen:

Als je al gezondheidsproblemen hebt, zoals bijvoorbeeld diabetes, antibiotica, hart- en longaandoeningen, is het belangrijk om dit te melden bij de relevante gezondheidsinstanties. Afhankelijk van je medische geschiedenis kunnen aanvullende voorzorgsmaatregelen of aangepaste vaccinaties nodig zijn om je gezondheid tijdens je reis te waarborgen.

 

Vergeet niet dat een goede voorbereiding cruciaal is voor een veilige en plezierige vakantie-ervaring. Neem de tijd om het reisadvies te bekijken, zorg ervoor dat je de juiste vaccinaties krijgt en neem eventuele gezondheidsproblemen serieus. Op die manier kun je met een gerust hart genieten van je vakantie!Download nu de GGDreistmee app